Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Proje bilgisi

Proje İsmi:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü

Lokasyon:

İstanbul

Sektör:

Kentsel Tasarım

Hizmetler:

Peyzaj Uygulama

Tamamlanma Tarihi:

2016

Title_one

Title_two

Dünyanın 5. En Yüksek Köprüsünde Hydroseeding Uygulaması Yapıldı

Description

  • 3000K

    m² Hydroseeding

  • 300K

    Bitki Ekimi

  • 150K

    m² Toprak Serimi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü Hakkında,

58m genişliğinde ve 322m yüksekliğinde asma köprü, dünyanın en yüksek beşinci asma köprüsüdür ve konumu üç yıldan fazla süren devasa inşaat çalışmalarının bir kanıtıdır.

Projenin amacı, sekiz şeritli karayolu üzerinde iki yönde tren ve arabaların geçmesi için üçüncü bir köprü oluşturarak İstanbul trafiğini rahatlatmak ve konforlu bir sürüş deneyimi yaratmaktı. Aynı zamanda, çevredeki yamaçlarda büyük miktarda yeşilliklerle beyaz sütunları ve kabloları göze çarptığından İstanbul'u büyük bir uluslararası ticaret merkezi yapacak uygun görsel açıdan hoş bir altyapı sağlamak için büyük bir projenin parçasıdır. 

Yeni kentsel gelişmelerle beraber, İstanbul'un ileride oluşacak farklı bölgelerini birbirine bağlamak üzere inşa edildiğinden, bu projede sürdürülebilirlik çok önemli bir faktör olarak ön plana çıkmıştır. Bu amaçla köprü çevresindeki şevlerde toprak erozyonunun önlenmesi için geniş çapta hydroseeding uygulaması yapılmıştır. Diğer yanda köprü inşaatı sırasında ortadan kaldırılan ağaçların yerine 300.000 yeni bitki dikilerek ürdürülebilirliğe katkıda bulunulmuştur.

  • Arama alanı boş olduğundan herhangi bir öneri bulunmamaktadır.

Etiketlere Göre Yayınlar

Request A Quote